Jak zablokować Udostępnij na Facebooku

Krok 1

Uzyskaj dostęp do swojego konta na Facebooku, przejdź do menu „Konto” i wybierz „Ustawienia prywatności”.

Krok 2

Przejdź do sekcji „Udostępnij na Facebooku” i kliknij link „Ustawienia niestandardowe” u dołu.

Krok 3

Przejdź do sekcji „Rzeczy, które udostępniają inni” i edytuj ustawienia, które chcesz zmienić.

Krok 4

Kliknij przycisk „Edytuj ustawienia” dla opcji „Zdjęcia i filmy, w których jesteś oznaczony”, jeśli chcesz ograniczyć liczbę osób, które mogą oglądać zdjęcia i filmy w miejscu, w którym się znajdujesz.

Krok 5

Kliknij pole wyboru „Znajomi mogą publikować na mojej ścianie”, aby je odznaczyć. Gdy to zrobisz, Twoi znajomi nie będą mogli publikować ani udostępniać artykułów na Twojej ścianie na Facebooku.

Krok 6

Kliknij „Edytuj ustawienia”, aby wybrać opcję „Moi znajomi mogą mnie zlokalizować w miejscach”. Na następnym ekranie wybierz przycisk „On” i ustaw go na „Off”. Po zakończeniu kliknij przycisk „Akceptuj”. Teraz Twoi znajomi nie będą mogli udostępniać Twojej lokalizacji.

Ciekawe Artykuły