Czy mogę usunąć wiadomość na Facebooku, zanim ktoś ją przeczyta?

Facebook oferuje użytkownikom kilka sposobów wysyłania informacji lub wiadomości, więc oprócz ściany lub komentarzy w publikacjach istnieje Messenger, aplikacja do czatowania, z której użytkownicy Twojej sieci społecznościowej mogą wysyłać wiadomości prywatnie.

Czasami piszesz wiadomość przez pomyłkę na Facebooku lub po prostu piszesz coś, a potem żałujesz. Jeśli napiszesz na czyjejś ścianie lub opublikujesz aktualizację statusu, możesz wrócić i usunąć ją później, bez publikacji dla żadnego użytkownika sieci społecznościowej. Każdy, kto zaloguje się po usunięciu go, nie będzie go widzieć. Ale jeśli napiszesz komuś prywatną wiadomość, są to kroki, które musisz wykonać, aby użytkownik jej nie widział.

Jak usunąć wiadomość z Facebooka, zanim ktoś ją przeczyta

Wiadomości i czat są łączone na Facebooku. Jeśli wyślesz komuś wiadomość, pojawi się ona w małym oknie czatu w prawym dolnym rogu strony. Do czasu, gdy osoba ta wejdzie do rozmowy, możesz zobaczyć wysłaną mu wiadomość, jeśli wcześniej nie zrobiłeś tych kroków.

Najpierw musisz zidentyfikować, że po lewej stronie wysłanej wiadomości pojawiają się trzy elipsy i szczęśliwa twarz. Aby go usunąć, musisz kliknąć wielokropek i wybrać opcję „Usuń”. W tym momencie sieć społecznościowa zapyta, czy chcesz usunąć wiadomość tylko dla Ciebie, czy też chcesz to zrobić dla wszystkich osób biorących udział w tej rozmowie, ponieważ może to być rozmowa z przyjacielem, może to być także grupa .

Po wybraniu opcji „Usuń dla wszystkich” Facebook ostrzega, że trwale usuniesz wiadomość dla wszystkich członków czatu . Jednak nie wszystko jest różowe, ponieważ członkowie rozmowy będą mogli zobaczyć, że usunąłeś wiadomość, ponieważ po wybraniu opcji na czacie pojawi się tekst „Usunięto wiadomość”, zastępując usuniętą treść. Ta czynność jest dostępna przez ograniczony czas, więc jeśli chcesz usunąć wysłaną wiadomość, musisz to zrobić jak najszybciej.

Jak usunąć tekst opublikowany na Facebooku

Ogólnie rzecz biorąc, możesz usunąć teksty, które publikujesz na Facebooku w prosty sposób, na przykład jeśli tworzysz publikację na swoim profilu, aktualizację statusu lub komentarz, wystarczy nacisnąć trzy elipsy publikacji, które zwykle znajdują się w lewym górnym rogu i tam wybierz opcję usuwania.

Pamiętaj, że nie zawsze trzeba usuwać swoje posty, ponieważ Facebook oferuje również możliwość ukrywania ich w swoim profilu, aby pojawiały się tylko na stronie głównej Twoich kontaktów, ale nie możesz ich zobaczyć, gdy wejdą, aby zobaczyć twoją stronę .

Jak usuwać wiadomości opublikowane na Facebooku za pomocą SMS-ów

Jeśli wysyłasz wiadomość lub wpis w aktualizacji statusu na Facebooku za pomocą opcji wiadomości tekstowej w telefonie, możesz skonfigurować opcje, aby otrzymywać SMS-a z potwierdzeniem zwrotu za każdym razem, gdy piszesz. Zawierać będzie instrukcje usuwania wiadomości lub publikacji odpowiadającej na wiadomość. To może cię uratować, jeśli popełnisz błąd i nie będziesz w pobliżu komputera, aby go naprawić.

Czytaj dalej

Jak lokalizować ludzi na Facebooku

Dlaczego nie widzę zdjęć moich znajomych na Facebooku?

Jak sprawić, by ktokolwiek znalazł Twój profil na Facebooku

Ciekawe Artykuły